Lär känna styrelsen: Anders

Nu när föreningen har återuppstått vill vi presentera den nya styrelsen för er.

Hej, vem är du?
Anders Eriksson, ledamot & skattmästare

Vad har du för anknytning till Härjedalen?
Jag är uppväxt i Sveg där jag bodde fram till 25-årsåldern innan storstaden lockade. Jag har även anor från Lillhärdal där jag spenderade mycket tid under uppväxten eftersom min mamma (född Prestjan) kommer därifrån. Idag har vi ett hus där som vi åker till så ofta vi kan och Lillhärdal känns idag nästan mer ”hemma” än vad Sveg gör.

Varför vill du vara medlem i Härjedalsföreningen?
I grunden handlar det om att jag är stolt över mitt ursprung och jag har tidigare sett föreningen som en självklarhet att vara med i även om mitt eget engagemang har varit lågt. Framåt ser jag medlemskapet dels som en bra möjlighet att träffas och umgås med andra likasinnade men även som ett organ och en ambassadörsförening för att kunna förvalta vårt arv och samtidigt sprida alla positiva saker om vårt landskap.

Varför vill du vara med i styrelsen för Härjedalsföreningen?
Att engagera sig mer i föreningen är en tanke som har grott under ett antal år och det som fick mig att gå från tanke till handling och erbjuda mina tjänster var när jag hörde att föreningen var på väg att läggas ned. Det skulle vara otroligt sorgligt om en så anrik förening gick i graven så istället för att sitta och gubbgnälla på en stol i köket så tänkte jag att man får man engagera istället. Så nu ser jag fram emot att få vara en del och vara med och driva de frågor jag tycker är viktiga: en föryngring av medlemsbasen, ökat engagemang genom hela föreningen och fler aktiviteter för alla olika målgrupper.

Favoritplats i Härjedalen?
Definitivt Dulleråsen i Lillhärdal där vi har vårt hus som vi köpte för drygt 10 år sedan. Dit åker jag så ofta tillfälle ges och njuter av tystnaden, hugger ved, eldar i vedspisen eller bara går runt i skogarna. Det är nog inte bara min favoritplats i Härjedalen utan min favoritplats i världen.