HärjulfaBladet nummer 3 2015

Så var den förbenade sommaren slut, med regn, kallblåst och kalla nätter så det är väl dags att leta fram långkalsongerna igen.

Jag har flängt mellan Långå och Mörtsjön ett flertal gånger under sommaren och letat efter solen så att jag kunde få möjlighet att klippa gräs och eventuellt komma ut på en fisketur, men vädret har i stort sett satt stopp för alla dessa planer. Fick ändå ett par fina dagar hos min bror och svägerska, Tage & Margit i deras stuga nära trädgränsen vid Sonfjällets fot.

Dristade mig ut för att leta efter blåbär och hjortron, men det var inte lätt hitta några, fick ändå ihop ett par liter med blåbär. Hoppas nu på att det blir bra med lingon så jag får göra ett ny resa till Härjedalen.

En morgon kom det hungriga gäster från grannens fäbod och hälsade på och då passade jag på att ta denna bild med Sonfjället i bakgrunden.

Nu får vi hoppas på en fin höst och ser fram emot Surströmmingsfesten.

Ulf Persson