2018: Roland Cedermark

Till Årets Härjedaling 2018, valdes Roland Cedermark av en  enhällig nominerings-kommité, som består av styrelsen samt en medlem i föreningen, en representant från Härjedalens kommun och Tidningen Härjedalen.

Motiveringen lyder:
”Med sin speciella spelstil har Roland turnerat land och rike runt och därmed satt Härjedalen på kartan. Välkänd i hela Norden. Debuterade som soloartist 1976 och sedan dess sålt mer än två miljoner skivor varav 12 har sålt guld. För några år sedan blev han utsedd till Årets dragspelare av Sveriges Dragspelares Riksförbund. Roland är en viktig ambassadör för Härjedalen. ”

De övriga nominerade till Årets Härjedaling 2018 var:
Göran Busk, för bland annat hans insatser för skidsporten i Härjedalen och författarskapet om fäbodar och gårdar i Ytterberg.
Janne ”Trana”Svensson som lagt ner mycket arbete med Curlingklubben och en eldsjäl för att rusta upp Storön i  Sveg.
Marcus Högström som varit en av elitseriens bästa försvarsspelare i ishockey, debuterat i landslagssammanhang,  dessutom skrivit kontrakt med Calgary Flames i NHL.

Några dagar efter årsmötet besökte representanter från föreningens styrelse, Solveig Andersson, Ulf Persson och Uno Schwartz, Roland i sitt hem och överlämnade vandringspriset, träreliefen av Emil Näsvall, en blombukett och diplom.