42 medlemmar på Årets surströmmingsfest!

Lördagen den 26 september träffades vi traditionsenligt på Söderringslokalen i Enskede Gård för att avnjuta årets strömming med dess tillbehör. Vi var 42 medlemmar som hörsammat inbjudan.

Kaj Nenning mötte upp, som alltid vid entrén och hälsade alla välkomna med sitt fantastiska fiolspel. Hans musik hördes tydligt redan när man
klev av tunnelbanan på stationen. Kan det bli ett bättre mottagande.

Kvällen startade med att alla fick en drink vid namn Härjedalingen och samtidigt chans till lite mingel och prat innan det var dags att slå sig ner till bords, för att hugga in på maten och drycken, färsk mandelpotatis sponsrad av Perra Jönsson från Byvallen, och till kaffet serverades hembakad kaka bakad av Siw.

Under middagen underhöll Grått och Blandat, bestående av Roland Salomonsson på dragspel, Ulf Gyllner gitarr och Bengt Åke Fransson på
bas, som bjöd på blandade kända melodier och alla trallade med och klappade händer.

Det hanns även med lite allsång, bl.a Mosippan som är ett stående inslag på alla våra sammankomster och naturligtvis även en del dryckesvisor. Lotteri fanns också med, samt ordföranden hade sammanställt ett Quiz med frågor om Härjedalsföreningen, där alla deltog med engagemang och klurade på svaren. Fina vinster skänkta av våra sponsorer delades ut till både lotteriet och frågetävlingen.

Efter maten gavs det möjlighet till en svängom vilket hörsammades av några dansglada medlemmar. Här en vals med Britt-Marie och Ivar Jonsson. Stämningen var på topp under hela kvällen, alla gick hem, hoppas vi, med ett leende på läpparna.

Tack till alla som var med och förgyllde kvällen!

Text Siw Sjögren
Foto Ulf Persson